Behandel methoden

Podotherapeutische zolen

Wanneer een correctie, stabilisatie, ontlasting, drukverdeling of extra demping nodig is kunnen er podotherapeutische zolen gemaakt worden.Met de  footscan wordt  een digitale afdruk van uw voeten gemaakt waarna er, volledig in eigen beheer, op maat zolen voor u worden vervaardigd. Ons streven is om uw zolen dusdanig te maken dat ze voor verschillende doeleinden geschikt zijn. Indien u wenst kunnen aparte sportzolen vervaardigd worden.

Orthese

Een orthese is een op maat gemaakt teenstukje van siliconen materiaal. De werking kan corrigerend, protectief, preventief of een combinatie hiervan zijn. Uw podotherapeut past deze toe bij onder andere klauwstand van de tenen, hallux valgus of likdoorns tussen de tenen.

Nagelbeugel (orthonyxie)

Indien een nagel te rond of te bol groeit kan deze een neiging tot ingroeien hebben. Een pijnlijke zaak wat kan leiden tot een ontsteking.
De podotherapeut zal in dit geval de eventueel ingegroeide nagelpunt verwijderen en daarna een nagelbeugel plaatsen. Deze beugel wordt ter plekke op maat op uw nagel gemaakt en zorgt ervoor dat de nagel weer vlakker wordt en de neiging tot ingroeien verdwijnt. De beugel wordt vastgezet op de nagel en na zes weken weer opnieuw op spanning gebracht.

U zult weinig hinder ondervinden van een nagelbeugel en u kunt gewoon douchen, zwemmen,  de sauna bezoeken, enz.

Instrumentele behandeling

Wanneer  problemen aan de voet ontstaan die de pedicure niet meer kan of niet mag behandelen, zal de voetverzorging door de podotherapeut worden overgenomen. Hierbij kan gedacht worden aan: ingegroeide nagels, hardnekkige en/of recidiverende likdoorns, risicovoeten door diabetes mellitus, reuma en vaatlijden.

Voorlopige therapie

Een voorlopige therapie wordt vaak gebruikt om directe pijnontlasting te geven. Al dan niet in afwachting van de definitieve therapie, bijv. podotherapeutische zolen. 
Door middel van een viltverband wordt de druk op de pijnlijke plaats verminderd.
Ook een taping heeft directe pijnvermindering tot doel. De aangedane spier of pees wordt meteen ontlast of ondersteunt.

Adviezen

Soms is het niet nodig een therapie te vervaardigen en is een schoen- of voetverzorgingsadvies voldoende om de problemen te verhelpen. 
Dus ook voor een persoonsgericht advies kunt u terecht bij Podotherapie Vivian Heijligers.

Diabetische Screening/onderzoek

Diabetes patiënten hebben een grotere kans op het ontwikkelen van voetcomplicaties en risicofactoren. Het is daarom belangrijk om de voeten van diabetes patiënten regelmatig te laten controleren. Het doel van de voetscreening is het vroegtijdig ontdekken en voorkomen van voetcomplicaties en risicofactoren. Tijdens het onderzoek zullen een aantal testen uitgevoerd worden. Tevens wordt de conditie van de voet beoordeeld. Deze voetscreening wordt (half)jaarlijks uitgevoerd.

De kindervoet

Kinderen worden veel gezien bij ons in de praktijk. Bij veel uiteenlopende problemen/klachten kan de podotherapeut een oplossing bieden. 

U kunt daarbij denken aan:

  • Klachten tijdens of na het sporten (bijv. hielpijn)
  • Veelvuldig vallen en struikelen
  • Niet lang willen en/of kunnen lopen
  • Als ondersteuning bij bijvoorbeeld kinderfysiotherapie
  • Maar ook kunnen ouders terecht voor advies wanneer er getwijfeld wordt over de ontwikkeling van de voeten of het lopen. 

 

Locaties

Roermond

Medisch centrum 
Aan de Singel

Minderbroederssingel 2
6041 KJ Roermond
0475-310305


Melick

Andreasheem
Markt 7 
6074 BB Melick
0475-310305

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.